Bilder på valparna...

Jag tar med kameran. men tror ni att minneskortet sitter i? HAHA nope, sitter kvar i skrivaren. Hej irriterande. Men vi ska väl dit snart igen så får fota dom då! Fölet var också så OTROLIGT sött! Superfin typ brunfux med 4vita hovar och stor bläs. And I'm in love!
Nelly har redan fått ett föl innan, som föddes på dagen och var som Doris i Hitta nemo, så henne döpte dom till Doris Day, denna föddes på natten och ngt så den hade dom förslag på Ladys Night! Haha lite roligt endå.
Nu ska jag dra och skölja ur mina blonda slingor så att inte håret ramlar av (a)

Pussbilder

Vissa mindre charmiga än andra...
Haha jaa det var dom jag hittade ;) Har massa fler, men pallar inte leta och ladda in mer..
PUSS

Stövlar

Mina värdelösa tretorn gick ju självklart sönder på typ förrförra tävlingen. Tur va så Praoade jag på flädie förra veckan (juste ska göra ett inlägg om shoppingen där med) så då lämnade jag dom där och hoppas att jag kan få ett par nya.
Får jag nya så vill jag ha röda (a)
Var också ock köpte ett par nya stövlar, vanliga läder ridstövlar, för jag var så otroligt trött på Tretornen, att de går sönder all the time. Så vi åkte till ouleten i Flyinge och köpte ett par Glen Gordon.
Dock är de otroligt obekväma :( Fast jag rider väl in dom! :)

Snart iväg

Nu ska vi snart iväg och titta på valpar och ett nyfött litet ponnysto!
Det är Agneta som jag köpte Chaplin av, som har typ 3veckor gamla valpar och deras D-ponny Nelly har fått en liten bebis! Ska självklart fota! ;)
Ni år en pussbild bara för att jag älsakr alla  våra pussbilder :D Måste samla alla i ett inlägg någon gång! Hehe

skrubba, borsta, sopa och mocka...

...är vad jag gjorde i stallet idag. -.- Jag tror seriöst att om jag hör ordet "skura" igen, kommern jag spy.
Haha, men gulliga Qaiza va awsome idag, precis som alltid och ville mysa o gosa, men jag hann tyvärr inte så mycket mys. :(
Nu ska jag byta om till myskläder/pyjamas och äta, sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra, kanske blir ett litet inlägg till idag, om jag orkar/har lust till det :DD
see ya

snart nutte då

hhej,
nu har jag precis, elr för ngn timme sen, kommit hem efter en flummig dag i skolan xD
igår i stallet så bytade jag box på nutte, så nu står hon i en fin box med fönster ut på stallplanen, den är också väldigt ljus :) anledningen till att jag flyttade henne var att vi har 5 dräktiga ston i stallet, och det finns en liten del i stallet med 5 boxar och så kan man stänga dörren där, där stog Qaiza innan. men nu har alla dräktiga ston flyttat dit, det blir mycket enklare då :)
så igår mockade jag bara ut allt skit från hennes gamla box, så idag måste jag typ tvätta fönster (hon hade ett där oxå, men hon kunde bara kolla ut mot ridhuset...), skura, ta bort spindelväv, så det blir nog ingen ridning idag :(
igår däremot så red jag ut nutte barbacka *stolt* det gick ganska bra, förutom att hon typ hoppade fram när vi vände tillbaka mot stallet x) älskade nutte <333
jag ska snart till henne, ska nog bara äta först :)))
jag ääälskar denn bilden på henne :') <3
jaooooo, see ya some time :))


Dålig i magen?

Hur vet jag att min häst är sur i magen?
Vi fick ju höra väldigt mycket bra saker igår när vi hade Equiterapeuten här, så jag tänkte dela med mej lite!
Hästar har väldigt liten magsäck jämfört med andra djur. Deras mage rymmer bara 17L och därför ska hästen ju äta lite och ofta. Annars lagras maten på "väggen" vilket gör att magsäcken blir ännu  mindre. Hästar ska inte äta kokt, eller kemiskt tilllagat foder, tex pelleterat foder. Har du KRAFFTs foder till din häst, så kan du ju testa bita på en, eller lägga de i vatten och se hur mkt det löses upp. Det är otroligt hårt och jobbit för hästen att smälta. Den hinner därför inte ta upp så mkt näring som den behöver och får den för mkt så lagras även detta på tarmväggarna=inte bra. Betfor, är väldigt surt, som ni kanske vet. Det har igentligen för lågt PH värde för att vara bra för hästen, vilket gör att magen lätt blir sur -som Maias var- om man ger för mkt. Den ska ha MAX 2dl betfor/dag. Låter lite, men är fullt tillräckligt. Även hösilage har för lågt PH-värde, peciellt om det är blött. Får hästen både för mkt betfor och blött hösilage, blir det ju katastrof, som det blev med Maia.
Kortfattat: Hästens Matsäck är 17L, ska äta lite med ofta.
Ge inte din häst hårt pelleterat foder. 2dl betfor/dag max. Helst ej blött Hösilage, blir för lågt PH-värde för tarmarna.
Teckan på att din häst har sur mage.
Styva "morrhår"
Ni vet dom hårstråna som hästarna har under hakan. De hänger ihop med magen, fråga mej inte på vilket sätt. Men är de styva, så kan det vara ett täcken på att hästen är sur i magen.

Hårrand under magen
Många tror att den där pälsen som är längre under magen hör till vinterpälsen, men det gör den alltså inte.
Längre hårstrån som sticker ut från pälsen
Även detta kan vara ett tecken.
Så gå ut och kolla om din häst/ponny har några av tecknena? Har den de är dent kanske läge att dra ner på betforn, eller byta foder ;)
Minesyl är et superbra näringstillskott med allt det där extre som behövs. Vi har precis köpt det, och hästarna tycker att det är jättegott! Finns att köpa HÄR. På den hemsidan kan man även köpa massa andra tillskottsfoder. Tex för svåra brunster som vi har till Maia!
Hoppas ni lärde er något nu! ;)


Back on track

Såg att Julija skulle börja blogga igen, och då kan jag faktiskt inte motstå att börja igen jag med... Har gjort en annan, egen blogg som skulle vara lite mer om mej och lite mindre om hästar, men jag har inte riktigt kommit igång med den, så... jag tar väl tillbaka min plats här! Har faktiskt saknat att blogga som tusan!
Hur ligger det till med Maia då?
Jo, just nu är det inte speciellt bra tyvärr. Som Julija skrev blev alla i laget uteslutna utom hon, jag var en av dom. Hon har vart väldigt konstig på sista tiden. Inte vatt den glada pigga ponnyn med power i benen som hon brukar. Efter lagklassen härromdagen, så var det en lokal LC. Så vi gick in och hoppade den, och uteslutna även där. Allt känndes så jävla meningslöst,  och jag hade köpt massa nya saker, padar, bett mm, som jag hoppades att hon skulle gå bättre på, Men nej. Vi var hos veterinären i förra veckan och hon var klockren i alla fyra benen så vi tänkte att det måste vara något muskulärt.
Så igår tog vi hit en Equiterapeut som kännde igenom och behandlade henne med laser. Hon var som en planka i ryggen, hade för kort halsmuskel på högersidan och ont i nacken där tränset sitter, vilket ledde till att hon var öm i hela ryggpartiet som i sin tur gjorde att hon hade ont i vänster bakknä. Samt var hon väldigt sur i magen. Konstigt att ponnyn inte ville hoppa? Nej.
Nu ska vi behandla henne 3 gånger till, samtidigt som jag rider henne normalt, så får vi hoppas på det bästa!
Vi ska också försöka låna hem en annan ponny till mej att ha medans Maia är "under behandling" så att säga, eller ja, inte bara under den tiden, under sommaren också.
Så så ligger det till!

Nu är Mathildaochjulija.blogg. se BACK ON TRACK!

Hoppas att ni nu följer oss via Bloglovin, Läser vår blogg varje dag, kommenterar och allt man vill att ni ska ;)
Hihi lägger bara in en liten lovepic som ni redan har sett ;)
Första tävlingen för året i Flyinge där vi hoppade 2 LB
Nu kan ni följa våra enkla liv igen!
Puss och kram, skitkul att vara tillbaka!

Nu e jag tillbaka igen :)

tjaoo,
ja, rubriken säger väl det mesta.
Jag (Julija) ska blogga igen :) Jag känner att jag har behövt den här blogg-pausen för att hinna hämta andan mellan skolan - kompisar - stallet... men nu e jag fit for fight igen :D
och jag kan börja med att berätta om tävlingen efter Flyinge:
'
LB i Lillhagen:
Hon var jätteladdad och jätte hoppsugen :) (kommer inte ihåg så mycket..)
men jag kommer ihåg att när jag kom in på banan, var det inga tvivel, vi skulle göra detta.
det gjorde vi oxå, vi tog en b-ponny sväng :p och vi vann den klassen :D
filmen:

du kan oxå hitta den HÄÄR
'
LB:n efter rev vi ett hinder, men jag var jättenöjd iaf :)))

'
efter Lillhagen va det flyinge igen :)
först en Lb, det gick jättebra ända tills sista hindret i grunden, då hon petar bommen, retligt.
sen så "debuterade" jag LA, och hon va jättefin, tyvärr kom vi för nära en oxer, så vi rev, men hon hoppade :D
och jag var jättenörjd o glad efter :)))
'
sen så var jag med i Flyinges div 1 lag igår, det gick awsome för mej, men alla andra i laget blev uteslutna xD
yippieyay... :p
hahah, skriver mer imorrn, ska nanna nueh,
puss o godnatt 

RSS 2.0