hemma från skolan

tjoho där,
jag kom hem från skolan för typ 45 minuter sen.
det var ganska chill idag för jag redovisade matte 9 och sen så kollade vi bara på film.
vi såg "vi barn från bahnhof zoo" det va typ en film om en tjej som börjar knarka och blablabla...
försökte ladda upp bilden men det funkar typ inte ? så jooobbigt...
ajjah, sen så fick man springa för att hinna med bussen, så jobbigt att vi slutar 14,00 och bussen går från skolan 14.00 -.- nästa går 14.30 så...
aah, nu när mamma kommer hem så ska vi till stallet o jag kan ju bara skritta, blir så lack för jag ska tävla på lördag o så kan jag bara skritta i vårt NYRENOVERADE ridhus. vi har längt det o bytt underlag, ändå blir det fel ?
ajjah, det går säkert bra ändå....får vi hoppas (höhö).
ajjah, måste fixa lite saker så vi ses ngn gång :p
hejdå lilltå


Shoppat igen!

Var på loppis och köpte en ny cykel. Sen åkte vi till My one där jag köppte ett par bruna benskydd till min prinsessa som matcar till västen!

Efter det åkte vi in till burlöv center igen och hämtade min nya mobil! Wihoo


Inte riktigt en sån på bilden men nästan^^

Har varit en riktig shoppinghelg denna helgen asså! Handlat massor av fina saker! :D


joggingtur

tjaa,
idag så va jag o mamma på nova o shoppade lite :p
jag köpte bland annat dessa:

sen så åkte vi till stallet o jag red ut lilla plutten, men bara skritt...
hehe, elr det skulle va skritt, men jag har en känsla av att hon faktiskt har islandshäst i blodet för hon kan töölta :o,
så det va nåt mer töltliknande...
sen så kom vi hem o jag gick direkt ut o sprang !
typ 4,5 km ;oo o jag var knappt trött efteråt, måste ha bättre kondition än vad jag trodde... :))
ajja, ska duscha nueh,
see ya

planer

hhej,
idag så har jag väl inga planer direkt...
men jag ska till stallet o till nova, ngn som vet om flädie har öppet idag ??
isf ska jag nog dit oxå o köpa bakskydden till mina verdus framskydd
(gick inte att ladda upp bilden :s )
ska bara skritta min lilla bebis idag, går det så ska jag rida ut henne eftersom att det e så fint väder idag :)
men e det för hårt så ska jag bara rida henne barbacka i ridhuset :p
asså, mina inlägg blir så tråkiga o korta, jag vet inte vad jag ska skriva om, har ni ngt förslag ? skriv i en kommentar då :)
ajjah, nu måste jag göra mig i ordning :p
pusss

The last song

Kollade nyss på The last song. Man kan ju inget annat än att älska den filmen! Tror jag har bölat tillräckligt för detta året nu! Haha, nä men den är verkligen superbra och om du inte har sett den så se den! Och helst imorgon ;)
5 av 5 tosters.


Maia 29/1

Asså shiiit vad bra hon gick idag! Åkte till ridhuset nu på kvällen och hon var helt awsome. Gick verkligen superduper, släppte i båda sider, va eftergiven och tog alla hjälper precis som hon skulle. Gjorde mkt lösgörande övningar för jag tycker hon har varit lite stel (vilket är förståeligt med tanke på underlaget i hagar osv) och det släppte hon toppen på!
Mkt creed till min ponny idag! ;)
Tävling i Flyinge om en vecka också! LB på lördan och LB på söndan. Asså två LBer :) 
tagga! :D





Shoppat!

Har varit på Flädie idag och köpt en ny väst! Fick hem silikongummiband och röda rosetter därifrån också. Sen svängde vi in en liten runda på Burlöv Center och där köpte jag ett par mjukisbyxor och kollade på mobil som vi ska in och köpa imorgon.
Pappa har glömt Cameran i Dalby så kan inte fota sakerna förrän på måndag :(

puss


träning

hhejsan,
har vatt i stallet hela dagen o kom hem för någon timme sedan :)
jag tränade med min överfina pluttiz idag, vu tränade bana hos kristina :)
det gick bra, eftersom att vi inte har hoppat bana på ca 4 månader :s
det blev ngt stopp....menmen jag ska btw tävla i flyinge nästa helg, e jätte peppad, ska dock bara hoppa LC, LB (90 o 100 cm) eftersom att vi inte har tävlat på såååå länge....
belv ett tråkigt litet inlägg idag :( ajja, ni får tyvärr stå ut :p
inte från idag, men samma ställe.. <3
pusspuss

:@

Asså blir så jävla lack. Vi lämnade in min dator för att vi hade föräldrarlås och pappa hade glömt sitt lösenord och han va administratör och jag behövde kunna va inne mer än kl 5-10 på kvällen. Förövrigt funkade den jättebra!Så lämnade vi in en och nu när jag fick tillbaka den är den helt konstig. Går inte att ladda ner något för alla typ standardprogram som man behöver är borta. Det tar nästan 45min-1h att starta den och den är så sjukt seg så jag orkar nt sitta vid den. Asså jag pallar inte. Det va nt ens något fel på den innan vi lämnade in den på "lagning", och när vi får tillbaka den så är den paj? Jag menar vafan är det för något? Blir så jävla irriterad.




okejdå..

hhej,
nu är det så att jag inte har bloggat på typ flera veckar, jag e ledsen, men har tyvärr inte hunnit... :(
kommer dock bli bättre uppd nu :D
igga bilden, snälla

Till Fanny

(svar på kommentar)
1. Skaffa blogg
2. Saknar dej med
3. Min mobil är borta, men vi får höras ngn dag så vi kan träffas! (ring hem?) :)
4. SAKNAR DEJ!
5. SAKNAR DEJ!
6. Berättar vad som hänt om du ringer baby? :D
7. SAKNAR DEJ!
8. Hejdå



...

Träningen gick okey.

Jag är inte på så bra humör och behöver tänka igenom allt, allt.
Så det blir ingen update ikväll.


inget varar förevigt


Oj


Är man snygg elloor? haha Jag är brunetten till vänster för er som nt vet ;)


Maia

Har ju inte skrivit så mkt om min lilla ponny på länge! Men hon mår iaf toppen och går superbra! Har haft mkt att göra, vatt i stan osv så hon har inte gått jättemkt +att det är massa is överallt :( Skrittade iaf ut henne idag ganska länge. Imorgon ska vi på årets första hoppträning! Mamma ska också träna så det blir nog inga bilder tyvärr.
Friserade hennes man och pannlugg idag oxå så det kan ni få bild på imon. Ett nytt ylletäcke har hon också fått, så hon mår prima min lilla prinsessa!


Wiie

Nu har jag fått tillbaka min dator -utan föräldrarlås! Så bered er nu på update i massor! (han har dock rensat den totalt så jag har inte PS längre :'()

Love


At my place

Satt barnvakt i morse och tjänade lite money. Sen hade pappa judouppvisning på sin klubb så då var jag med där men jag låg och solade lite ist så nu e jag brunis. elr inte.

Någon gång denna veckan ska vi åka till Flädie Hästaffär och köpa ny väst. Jag vill ha en brun racesafe. Behöver nya benskydd och en magplatta också men de får vi väl ta lite senare^^

Nu ska jag käka semlor och götta mej framför TVn.
Puss o kramis


Navelsmycke

Jag orkar snart inte vänta längre på att byta mitt navelsmycke asså! Har kollat runt på lite hemsidor och det är helt sjukt så mkt snyggt det finns. Hoppas på att det läker fullt och fint som det ska så kanske jag kan byta om en månad.


Det rosa längst upp skulle föreställa navelludd hahahah

Älskar långa smycken! Och blomman är ju helt underbar och de med "Best friends" var ju lite coolt! Synd bara att min best friend inte har navelpiercing, det hade varit lite kul om han han hade de ;)


Dator

Har fortfarande inte fått tillbaka min dator! Så sjukt tråkigt att inte kunna blogga som vanligt :( Men både ni och jag får väl försöka stå ut ett tag till så får jag sno pappas/broshans dator så ofta jag kan så länge! 

Puss

:(

Har inte fått hem min dator än :( sega jävlar dom dära som skulle laga den. Inatt sov jag iaf hos Amanda. Idag ska hon och Johanna följa med mej hem, så ska jag och Amanda rida båda hästarna och vi blev lite inspirerade av VM så ikväll ska vi dra och träna handboll!
Super sport för mej eftersom jag är bollrädd och har överhuvudtaget inget bollsinne. Men det går säkert bra! hahah
Sexi mama
Puss och kram.

Hoppigaloppi

Har snatchat broshans dator så jag uppdaterar lite snabbt nu då!
Hoppade min fina idag! Första gången sen början av november. Hon gick otroligt jävla bra asså! Hopade helt awsome verkligen! Hoppade kring 1m och hon ba flög.
Jag tog min gamla magplatta som jag hade till Chaplin dock var den väldigt kort men tänkte att det var bättre än inget. Den gick runt iaf! (hon har ingen egen) Och tur var det att jag tog den! För när jag tog av den sen hade hon gjort 2 stora revor i plattan plus flera små...¨
Det blev inget västköp igår så vi ska sticka någon dag nu i veckan och då står också magplatta på inköpslistan! Hon fick sår i magen i somras av broddarna för jag inte hade en platta och det är otroligt onödigt, så jag känner att det är dags att köpa en nu...
Liten snabbis bara! Men om jag får hem min egen dator imon så lovar jag att uppdatera då om jag inte ska på unggrupp. Men ses och hörs gör vi i vilket fall.
Puss och kram!

Ingen update

Min pappa har lämnat in min data på lagning idag. Han glömde bort sitt lösenord och eftersom att han var admin så kunde vi inte ladda ner något och mitt virusskydd gick ut idag så vi behövde ladda ner ett nytt^^
Så nu blir det ingen update från min sida i helgen. (får tillbaka min dator på måndag) Så då får vi hoppas på att Julija uppdaterar så ni får något att läsa om!


Imorgon ska jag iväg och köpa en ny väst! :D

Kiss and love!

Tävling



Får får får

- Får får lamm?
- Nej, får får får.
- Om får får får, får då får som får får ull?
- Nej de får som får får, får får.

Jag har aldrig fel. Jag trodde jag hade fel en gång, men det var fel...

Planera din dag

Detta är en väldigt viktig sak att göra enligt mej! Förut gick jag upp typ 10min innan skolbussen gick, jag somnade när jag kom hem och brydde mej inte så mycket om något. Slängde i mej något random jag hittade i kylen och var ofta stressad och sur. På kvällarna gick jag och la mej vid halv 12-1.
Detta är riktigt skadligt för kroppen och man mår allmänt dåligt och blir sur/arg, både av att sova för lite och att inte äta rätt, att man bara stressar igenom allt och inte planerar något.

Tips
• Gå och lägg dig i tid (ofc)
• Ha en liten "planeringsbok" där du skriver vad du ska göra dagen efter, vad du ska äta, hur du ska rida osv.
• Lägg fram kläder dagen innan.
• Ha en bestämd tid för läxor

Detta använder jag mej mycket av. Tycker det är skitviktigt att man planerar, det är det iaf för mej. Är man trött/sur och ska rida sår det ju tyvärr ofta också ut över hästen.

Så planera din dag! Det ger så mycket och jag själv mår så mycket bättre av att veta vad jag ska göra och inte behöva stressa igenom allt!

Bara random ^^^


Cody Simpson


Sjuukt söt kille som sjunger helt amazing! Love♥




Skolan

Sitter och gör ett No arbete i skolan. Vi kommer lätt få MVG! eller inte.
Söta vi är!
Besök deras bloggar tkr jag!
Steffi
Johanna
Puss

Outfit - Svart, Gul/Beige

Kom precis hem efter att ha ridit båda pållarna, så jag slänger bara in en outfit! Lovar mer imon.


Kanske lite väl stilren? (låtsas att lindorna inte är där)

Stövlar: Tretorn Advance
Kavaj: Horze
Schabrak+luva: GG
Benskydd: Veredus Carbon Gel


Riida

Nu ska jag käka sen rider jag till ridhuset och trimmar lite!
Har massa roliga inlägg på G. Så det kommer nog ett ikväll om jag hinner!

Kramar

kunskap - den bästa skolan

hhej,
nu har jag vatt hemma i typ en halvtimme och jag ska berätta om dagen:
började med att gå upp och duscha i ljummet vatten -.-
sen så fixade jag mig, gick till bussen och fick stå o vänta i 30 minuter, för den var sen. Det enda positiva med det var att man fick gå på gratis :))
men sen så kom jag då 13 minuter sent, bra första intryck...
jag planerade dagen och så, sen så gick jag och emma till spanskan, det enda vi gjorde där var att skriva ut saker...
sen så gick jag och fick mina steg i svenska och engelska, ganska bra, men asså eftersom att jag inte har gått här innan så fick jag typ ganska låga endå, typ samma som Johanna och Siri har ? :ss
och efter det så skulle jag och emma jobba med svenskan och engelskan, men vi skrev ut saker där oxå..ss
Det var lunch efter det. Jag och emma satt med Hillevi, Jeanett, Agnes och en till Emma :))) as shyssta e dom asså :))
efter det så var jag och typ resten av min klass på biologi föreläsning -.- om hjärnan. Fick oxå min första läxa...
efter det så "jobbade" alla 6 med olika saker.  Sen gick jag in och fick mitt steg i matte :) blev nöjd med det oxå :))
sen så jobbade alla lite till och sen var det återsamling i basklassrummet :)
jag fick utvärdera dagen och sen så slutade vi. Hann precis i tid till bussen och det var asseg, tog 45 (!) minuter att komma hem...
ska till stallet sen oxå :))))
puss

bussäventyr...

hhej,
jag lovade somsagt att berätta om bussäventyret som hände igår:
jag & min lillebror Gustav skulle ta bussen till Viktoriastadion.
Och sen så trodde G att man skulle hoppa av på en hållsplats, men det trodde inte jag, så vi satt kvar.
det kunde man göra. Vi satt kvar till universitetssjukhuset. Då visste vi inte om vi skulle gå av, så jag frågade busschauffören och han sa att vi skulle sitta kvar. Då ringde jag till mamma. Hon sa att chauffisen var bäst aså jag litade på han. När vi hade kommit till centralen så antog ajg att vi hade gått fel, så ringde mamma och sen på nästa hållplats så gick vi av. sen så GICK vi tillbaka typ 736547292 kvarter till centralen och hann precis med 166:an tillbaka till universitetssjukhuset, som vi egentligen skulle av på. Sen så gickv i typ 5 kvartet till och sen så var vi framme, allt detta hanns med inom loppet av en timme :sss
duktig på att åka buss va????? :ppp <3
chaooo

natti

hhej,
nu har man hunnit både va i stallet och allting,
men det bästa på hela dagen var ju när jag gick från skolan till bussen. Där träffade man...............................Lovisa :)
shhiiit, vi måste verkligen va snart asså! :)
haha, jag hade mitt livs "bussäventyr" idag, men det berättar jag imoorn ist ;)
ska gååå
puss

Ajaj

Fy på mej. Bloggen har kommit lite i andrahand igen. Har verkligen inte haft tid att sitta vid datorn!
I Söndags åkte jag tåg till Helsingborg och tittade på Trettonspelen där bästa Fanny skulle hoppa!
Det gick jättebra faktiskt. Hon hade hoppat i lördags också så Pinto var lite trött, men hon kom igenom med 3 nerslag, men who cares? det såg verkligen superbra ut i allafall!
Sen sov jag över hos Fanny och Julia sön-mån. och dom skulle upp och gå i skolan ;) Så då åkte jag hem och fixade massa här hemma!

Idag red jag min söta ponny och hon var pigg och glad! :)

Jag vill ha sommar!!

snart på väg igen

hhej,
iadg gjorde man det sista testet, det var svenska :)
tror att det gick gansak bar :)
kom hem vid halv 12 tror jag :S
snart ska man iväg med Gustav på tennis, ska ta bussen dit -.-
ajjah, skriver mer sen,
puss

jaa..

hhej,
iadg så började man dagen halv 7 genom att gå och duscha, sminka sig, ta på sig....
Sen så gick jag till bussen och tog den. Åkte i typ 32 minuter -.-
Sen så hittade jag inte från hållplatsen till skolan, så jag fick be om väghjälp xDD
men jag hittade tillslut frma. Jag kom in i skolan och hälsade på rektorn och sen fick jag stta i 20 minuter och vänta på att jag skulle börja med proven.. Jag hann med tre prov idag då ska jag bara göra ett imorrn och sen får jag gå :))
me sen så tog jag bussen hem och nu har jag bara vatt hemma sen vid 1 elr 2 (?) typ.
Nu ska jag snart till stallet,
byebye

dag 10 - Det här hade jag på mig idag

Idag på hade jag på mig detta:

igga bilden tack - vet att den blev mörk, menmen..
Crocker jeans från JC
randig tröja från 365 Sunshine (?) (ärvd)
och linne från JC
pusshej

dag 9 - min första kärlek

hhej,
jag kommer skriva om min första kärlek, det var nog Emil ? Vi va typ tsm från 2:an till 4:an :pp
men det var väl inte så seriöst. Vi var mest kompisar och inte så mkt tsm, direkt.
Visserligen så kramades vi, men det var väl allt ;))
haha, nä, men han var en riktigt bra kompis på Byskolan.
det finns inte så mycket mer att säga om honom :pp
kiiiiissss

dag 8 - ett ögonblick

hhej,
ett ögonblick? hmm, det var svårt. Men jag måste nog välja ögonblicket jag vann på Billy :)
det var på Sydslättens RF.
Vi red fram och han kändes Awsome.
Sen så gick jag in på banan och visste att det bara var en till felfri och jag var näst sist. Det var 3 placerade. Så i grunden så satsade jag bara på en snygg och fin runda, men sen så ökade han av sig själv i omhoppningen, så då tänkte jag att vadå, jag kan väl satsa. Så det gjorde jag och när jag kom ut så låg jag etta :))
sen så var det somsagt bara en till och om jag inte tar helt fel så stannade hon ut sig.
Då så fick jag ett fiint lila täcke och gick in på prisutdelningen. Min första och sista vinst på Billy - vääärldens bäästa ponny <33




har bara bilder när han e i hagen på denna datorn ;))
pusss

Veckans blogg


Bilden är en länk!

Outfit - Orange, Brun


Stövlar: DeNiro
Schabrak: BR
Pannband: Swarowski
Spö: Random
Benskydd: Veredus Carbon Gel
Kavaj: Egendesignad

Enligt mej, supersnygg men endå stilren, man kan ju piffa till det lite med ett par oranga stigbyglar om man vill!


dag 7 - min bästa vän.

hhej,
nu ska jag skriva om min bästa vän, kan ni gissa vem det är ?? Jo, det är.........EMMA <33
Vi lärde känna varandra när jag började på byskolan, fast vi var ju inte så mkt då?
inte förrens på fritids med den här skumma leken ? xD
hah, men sen så när vi började på Kille och när alla svek mej, då kom du till mej.
Du ser när jag är ledsen, då försöker du trösta mej. Du vet när det är läge att prata, elr när det bara är att krama mej och vara tyst som gäller. Sen så kom vi ifrån varandra igen.
Men när jag såg att du blev mer och mer nedstämd i skolan, och du pratade inte med ngn, du var själv hela tiden.
Jag förstog att du behövde tröst, så jag gick tilld ej och på grund av det så har vi blivit bättre kompisar nu än vad vi någonsin har varit <3
Vi har så j*vla många och fina minnen tsm (L)
kommer du ihåg på discot för inte så länge sen "ohh, shit, vad stort hålet har blitt" xDDDD OMG.
elr när du red barbacka på Billy? och jag frågade "vill du hoppa?" och du bah "trillar jag inte av då?" jag bah "näeeh, billy e världens bästa häst, du trillar inte av honom" du bah "visst" och så gjorde du det.
Du gör mej gladare än alla andra och du är DU. Du försöker inte vara någon annan, utan du är du, och det är det bästa med dej ! <33
asså, jag skulle kunna sitta och skriva hela natten om jag skulle skriva alla minnen vi har och ändå skulle jag inte hina.
Så jag har två meningar till dej.
FRÅN VAGGAN TILL GRAVEN.
HANG I HAND, LIVET UT.


som ni der så gillar vi att kramas <33

byeee

Kämpa

Har ni tänkt på hur lätt man ofta ger upp saker?
Det har jag! Killar, ponnysar, allt! Jag var iallafall så innan. Jag gav upp såfort någonting gick snett. Men jag har fått tänka om. För om man inte förtsätter kämpa, så kommer man ingenstans.
Maia var jättejobbig i början, och hade hon bestämt sej för något, så var det nästan så att det inte gick att få henne ändra sej. Och när hon höll på så gav jag ofta upp, för jag tänkte att det inte var någon mening att fortsätta för hon skulle endå vinna.. Men så ska man aldrig tänka! Nu har jag ändrat mej massor, för min lilla ponny lärde sej att jag inte tog hennes fajter och att hon fick slippa när hon gjorde så, så hon började hålla på hela tiden, hon ville inte gå fram, gick imot skänklen, bockade, stegrade.
När jag började ta fajterna och inte ge upp så slutade hon också med dom. Vi kunde hålla på hur länge som helst, men bara jag vann så var det värt det. 
Tänk på det alltid. Ni ska aldrig ge upp! Fortsätt kämpa vad som än händer. Det mår både du och din ponny bäst av. Du ska vara ledare över den. Har du ett mål. Kanske att tävla SM. Kämpa, kämpa, kämpa för att nå det. Kanske når du inte hela vägen, men gör alltid ditt bästa och ge aldrig upp.
Du är bra, du kan. Om du bara vill och kämpar, så klarar du allt!



FANNY

Har precis snackat med min älskligsfanny i typ mer än en timme! Skulle igentligen åkt till dom imorgon men dom har varit i Thailand så dom är lite trötta och så. Så jag åker nästa helg istället!

Såå fin hon är! Bäsatavän ♥

Och världens finaste ponny har hon dessutom!

Saknar dej Fanny!
Och Julia saknar jag också! åååh, vad jag längar till nästa helg!♥


Dagens blogg


Dagens tips

hej,
dagens tips är.....
jaa, en bild säger mer än tuuusen ord :)

dagens låt

hhej,
nu kommer ganska många låtar som jag gillar eftersom att jag inte har laddat upp på länge.
Bruno Mars - Grenade
Usher - More
Daniel Adams - Ray - Gubben i lådan
P!nk - Fucking perfect
jaa, det var lite låtar som jag gillar, vissa e gamla, men jag gillar dom ändå (y)
ajjah,
XOXO 

dag 6 - min dag

hhej,
ska jag skriva hela dagen igen? elr räcker det med det jag har skrivit innan ????
ja orkar i alla fall inte skriva om det igen -.-
hahah xD
ehh, ja, det var väl allt ?
elr, jag har precis vatt i stallet och övade lite HMS (horsemanship)  med plutten, det gick ganska bar tkr jag :P
ajjah, ska lägga upp allt 'dagens' också ;)
hhaha, bild från i somras
'
kiissss 

home

hhej,
nu e jag hemma från shoppandet :))
blev en kofta och nagellacksborttagningsmedel (låååångt ord)
haha, kommer bilder senare, men som tack för att mamma betalade bion till mej, så ska jag ut o skotta nu^^
i mina nyya stövlar, ahah
ajjah bild på pluttis  haha, inte världens finaste, direkt, men den duger ;)
pusssss 

entré nästa

hhej,
nu har jag vatt uppe i typ en timme -.-
för jag va ju tvungen att hinna fixa i ordning mig innan emma kommer och hämtar mig o vi kör till entré :D
nu ska jag bara fixa håret och lote till med pengar och så, U know :P
sen så kommer hon om e halvtimme :)
det var allt , uppd mer när jag kommer hem ;))
puss 

dag 5 - vad är kärlek?

hej,
dag 5 - vad är kärlek?
Kärlek..., det är mycket?
asså, är man kär i någon, så tänker man på den personen hela tiden, man blir pirrig i kroppen bara av att se personen. Man blir avundsjuk så fort man ser personen med någon annan. MEn sen är det en annan sak att älska någon. För jag älskar tillexempel mina vänner, men jag är inte kär i dom, jag älskar min familj, Qaiza, ja me är inte kär i dom för det. Fattar ni?
Men kärlek är individuellt så jag känner för ngn, känner inte ngn annan lixom?
asså, jag hoppas att ni fattar vad jag menar.
sötaa mulen <3
vet att den inte e vänd menja..
hoppas inte emma blir sur för att jag kopierade bilderna från hennes blogg :SS
(bbaraemmas.blogspot.com)
pusssss JULIJA

dag 4 - Det här åt jag idag

hhej igen,
'
dag 4 - det här åt jag idag.
Ska jag ta det jag åt igår elr idag?
jag tar det jag åt idag.
Idag så åt jag 2 mackor till lunch, 1 sån här 'Felix pizza' till lunch och
pannbiff med potatis och sås och lök, mums...
ajjah.. det finns väl inte så mycket jag kan skriva om vad jag åt, så det blir det..
'
kisskiss 

dag 3 - en sak jag älskar från min garderob

hhej,
nu får jag lägga upp tre saker idag...
så ja,
dag 3 - en sak jag älskar från min garderob.
Ja, jag älskar myckeeet i min garderob, men en av sakerna jag gillar mest är:
min ESTOVAR tröja! :))
för den är fin, skön och allmänt bra.
Jag gillar äve andra saker, men jag orkar tyvärr inte gå ner och ta bilder på dem, och min webbcam e ganska så dålig.... Men ja, det var det
pusspuss 

resten av dagen

hhej,
Somsagt så åkte jag och mamma till malmö och sen skulle hon göra nåt med jobbet, så läste en bok 'horsemanship från grunden' asbra fakta i den ! :)
Sen så åkte vi vidare till mormor och morfar och åt där och så.
vi åkte hem och hämtade ut våra nya termo stövlar, skickade från Tärnaby ;)
Efter det så åkte vi till stallet :))
övade lite horsemanship med henne och sen så åkte vi hem igen ...
Nu har jag vatt hmma i typ en timme och har inte gjort så mycket (y)
imorrn blir det bio och shopping med bästaste emma bby <3
och nu ska jag göra annat
en bild på lovely
pusshej 

SORRY, SORRY, SORRY, SORRY...

hhej,
asså FÖRLÅÅÅÅÅT för at jag inte har bloggat på typ en vecka, men jag har faktiskt inte hunnit..
men ja, igår så tränade jag för Kristina, men endast skritt för vår ridhus botten är fryst och eftersom att Qaiza precis haft en kotledsinflamation så vill jag inte riskera att hon blir halt igen...
så, ja..ehm,
idag så ska jag bara chilla till klockan halv 2 då jag ska med mamma till malmö ;))
ahh, dt var nog allt ;))
här kommer några bilder sedan ridlägret i somras ;))
hah, denna e ju söööt <33
o denna e bara konstig xD
haha, men ja,
pusshejjj 

Statistik

Vår statistik är verkligen för dålig nu! Bloggar vi så dåligt? :(

Maias släkt

Tänkte att det kanske skulle va kul att se min lilla ponnys släkt och Maia när hon bodde i Wales? Haha kanske inte. Men här får ni lite bilder på de iaf! Fick dom från hennes uppfödare i Wales förra vintern.


Hennes pappa Dyffrynaled Tomos. Kolla framhovarna! :(


Maia när dom tränade på att gå i grimma!


Maias mamma Marged på en tävling.


Maias mamma


Maia första gången hon hade träns på sej! Sötis


Maias helbror haha dom är inte lika någonstans!
(dom kallade btw Maia för Mai)


Ridningen

MAIA
Skrittade/travade ut Maia med mamma-Chino och Emilia-Chaplin. Hon hostade bara en gång i början och sen va hon toppen. Jag har verkligen saknat att sitta på den ponnyn! Hon är såå mysig och har världens härligaste steg!♥ Så nu eftersom hon va så fin och inte snorig elr ngt så ska jag börja sätta igång henne igen.

ZIRCO
Åkte med Emilia till ridhuset och red idag med. Han var verkligen hur fin som helst! Körde lite fortsättning på som jag red i förrgår och byggde på med slutor, öppnor, skänkelvikningar och gjorde lite förvänd gallopp. Allt gjorde han super! Jag är totalt in love i den ponnyn asså! Helt underbar är han! Jag och Emilia bytade häst och såg jättefint ut när hon red honom nu!

HAJEN
Gaah, ja han var ju allt annat än mjuk i handen. Haha. Han drog som bara den upp med huvet och ville inte sammarbeta alls. Men jag ställde och böjde och försökte rida honom lång och låg gjorde skänkelvikningar och försökte få honom mjuk. I slutet gick han riktigt bra han med!


Jag och Hajen på en prisutdelning i somras!

Vilka fina ponnysar vi har! ;)


Gissa...

...vad jag har gjort idag?
Joo, jag har varit i Malmö och piercat navlen! :D

Äntligen asså! Jag har tjatat i flera år på mamma om att jag ville göra det. Men hon har sagt att jag skulle bli 15 först, men jag vill kunna byta den till sommaren och det är ju heller inte så bra att göra på sommaren eftersom då är de lättare för infektioner och så. Så igår ringde mamma och beställde en tid! :D
Love it!
Gjorde den på Daltons Tattoo & Piercing och dom rekomenderar jag starkt om ni ska pierca er och bor i närheten av Malmö! Noga och schysta, skitbra va dom!
Hihihi gud va jag älskar den! ♥


ny bildbomb

hhej,
nu kommer en bildbomb på bilder jag tror att ni inte har sett innan ;))
hihi, hon är en halv meter över hindret ^^
fina ponnyn <33
en proffsbild till ;))
ja, jag hinner inte ladda upp flera bilder, så det blev inte så många, menmen..
pusshej 

dagen idag

hhej,
idag har jag inte hunnit med så mycket....
När jag hade bloggat i morse så åkte jag och mamma till en affär i skurup (landängs) och köpte en trådlös klippmaskin till Qaiza, för vi har nu förstått att det inte var själva klippningen som hon var rädd för, utan sladden...
Sen så åkte vi till stallet och vi bestämde oss för att jag skulle strunta i att rida henne idag och tvätta henne ist.
Så det gjorde jag, det är bara det att hon är rädd för slangen också, så man måste ha MYCKET tålamod, vilket jag inte är den bästa på....Jajja, sen så åkte jag hem och gick ut med hanna och hennes hund Eddie :))
när vi var ute så träffade vi Emil, Kerwall och Bea. Jag fick massor av skratt attacker och blev mulad massor av ggr... Sen så gick vi hem till henne och satte oss typ vid datorn? hahaha, hanna är asrädd för....ANSIKTEN nu xDD
hahah, hon är knasig <333
Nu har man kommit hem och laddat ner bilder till datorn, så sen ska jag ladda upp en bildbomb tror ja :S
laddat ner PS också, så ska fixa lite där ;)))
proffsbild på oss på tävling: 
hahah, vi ses
pusshej: 

Ridit!

Det känns som att det va jättelängesen jag red sist, men idag frågade Markus om jag ville rida Emilias Zirco, så vi åkte till ridhuset och red där.
Han var jättestel i början. Så jag ställde och böjde och red honom lång och låg. Sen kunde jag ta upp honom och han gick superbra verkligen! Han är en riktig Mathilda-häst asså! När(om) jag ska ha D-ponny så är det en sån jag vill ha! Zirco e underbar!

bild på Emilia o Zirco


Hoppas verkligen att snön och isen smälter snart så jag kan börja sätta igång min egna lilla sötnos!


10 - Mina drömmar

(Jag hoppar lite i listan och skriver vad jag könner för ist)

Mina drömmar för framtiden är väl att tävla SM med Maia. Det hade verkligen varit superroligt! Men det är ju bara en dröm.
Jag tycket det är viktigt att ha drömmar och drömmål. Att man har något att sträva efter, så man kan sätta mindre mål för att så småningom kanske nå sitt drömmål. För har man inga mål så kommer man ingenstans!

Kommer inte på mer så ni får nöja er ;)


dag 2 - meningen med mitt bloggnamn

Hhej,
ja meningen med mittt bloggnamn är väl ganska uppenbart ?
Jag heter Julija och Mathilda heter Mathilda.  Så därför heter vi Mathildaochjulija ?
Det har väl alla fattat, antar jag.
Ehh, dt finns inte så mycket att skriva om namnet så, jaa ni får nöja er såhär ;)
pusspuss 

dag 1 - presentera dig själv

hhej,
ja rubriken säger allt. så jag börjar nu:
'
Jag heter julija blom och Bor i Södra Sandby, en håla utanför lund i södra Sverige.
Jag har bott ute på mossen här i S.Sandby, Skarnberga och Malmö oxå.
Jag är 13 år och fyller 14 i September.
'
På min fritid så har jag ju en ponny, som ni har förstått och jag tillbringar så mycket tid i stallet som möjligt. Jag vill ha stall hemma igen, som vi hade på mossen. För då skulle jag kunna vara super mycket med Qaiza. Qaiza är 10 år eller, ja hon fyller 11 nu i mars eller april.. Jag går på tennis också, ahahhah. Fredagar mellan 6 och 7, yippie-.-
Bästa tiden i veckan, menmen. Vi har alltid askul på lektionerna, för jag går i världens bästa tennisgrupp xD
JAg älskar även att fota, därför har jag en system kamera, dock vill den inte samarbeta med min mac....
Jag gillar också att vara aktiv och ut och springa eller så. Jag följer ofta med Hanna ut och går med hennes und Eddie, Vi har askul.
'
Jag antar också att ni har förstått att jag älskar Justin Bieber, dock är jag inte beroende (längre), som vissa andra, jag har hans skiva, bok och kläder ;))
Sen så har jag haft två katter, som hette (heter) Calwin Klein och Tiger, men min lillebror Gustav är tyvärr allergisk mot katter, så vi har gett bort dem :((
Jag vet inte hur mycket jag ska skriva men jag tycker det räcker såhär HAr inga bilder på datorn, så ni får klara er utan tyvärr.......
ajjah,
pusshej 

2011

hhej,
glömde blogga igår tror jag ? xD
har typ minne = guldfisk..
hahha, men jag ska göra som mathilda med den hära listan:



Dag 1 - presentera dig själv
Dag 2 - Meningen med mitt bloggnamn.
Dag 3 - En sak jag älskar från min garderob
Dag 4 - Det här åt jag idag
Dag 5 - Vad är kärlek.
Dag 6 - Min dag.
Dag 7 - Min bästa vän.
Dag 8 - Ett ögonblick.
Dag 9 - Min första kärlek.
Dag 10 - Det här hade jag på mig idag.
Dag 11 - Mina syskon.
Dag 12 - I min handväska.
Dag 13 - Låtar jag kan lyssna på om & om igen
Dag 14 - Vad hade jag på mig idag.
Dag 15 - Mina drömmar.
Dag 16 - Det här är jag beroende utav.
Dag 17 - Mitt favoritminne.
Dag 18 - Min favoritfödelsedag.
Dag 19 - Min absoluta favoritlåt
Dag 20 - Någon jag vill byta liv med för en dag, & varför.
Dag 21 - Ett annat ögonblick.
Dag 22 - Det här upprör mig
Dag 23 - Det här får mig att må bättre.
Dag 24 - Det här får mig att gråta.
Dag 25 - En bild från mitt rum/lägenhet
Dag 26 - Mina rädslor.
Dag 27 - Min favoritfärg
Dag 28 - Det här saknar jag.
Dag 29 - En nytagen bild på mig & 10 faktapunkter om mig.
Dag 30 - Ett sista ögonblick.

(källa: bbaraemmas.blogspot.com)


MEn eftersom att jag börjar idag o den ska vara till den 30 december så gör jag två idag ;)) <3
så jag börjar på ett nytt inlägg nu <3
puss


Vårat 2010 i bilder...

(alla tävlingar är inte med)
JANUARI
Maia var fortfarande sjuk och jag var ute och gick med henne för fullt.
Fotade i Snön


FEBRUARI
Skrittades fortfarande och jag tränade horsemanship och trick för fullt.



MARS
Skrittades fortfarande men fick börja sätta igång henne i slutet av mars :)


APRIL
Igångsättningen var i full gång! Tränade massor och vi startade en LD i slutet av månaden. har tyvärr inga bilder från den



Hoppade också en LC Felfritt


MAJ
Allt rullade på och vi startade några tävlingar till som vi nollade.

Debuterade Regional LB, LB+5 nollade båda



JUNI
Startade våran första LB avd A och vann!


Och blev 5a i en LC


JULI
Vi åkte till börjes i tingsryd och tävlade!


Sen fick hon vila...

AUGUSTI
Tävlade i Österlen där hon började krångla.. fortsatte krångla tävlinge efter. Så vi hoppade ner ett steg och tog en LC i Klagshamn som vi nollade


SEPTEMBER
Tävlingsfri månad


OKTOBER
Hoppade LB, LB+5 i Perstorp. Hon va inte riktigt som hon brukade men red iaf felfritt och blev 6a i LBn.


NOVEMBER
Satte ut annons på henne i början av november...

Tänkte otroligt mycket under tiden hon låg ute. Tänkte på allt vi gjort allt vi klarat oss igenom. Ångrade starkt att jag la ut annonsen och skämdes för hur jag ens kunde tänka så!
Började rida tillsammans med Maia och slutade rida mot alla andra.
Vi debutarade LA med en ryttarmiss. Och jag förstog vad det var för en fantasktisk ponny jag satt på!

Här är en liten snutt av den! Detta var också årets sista tävling!



DECEMBER
Tävlingarna var ju slut så vi red bara lite hemma och så. Runt den 20 fick hon vila för hon var förkyld. Vilket hon fortfarande är lite :(


Tack för detta året älsklingen. Förlåt att jag har varit så dum och korkad. Men låt 2011 bli vårat år, det är nog meningen att det ska vara vi trots allt!

Jag älskar dej.


Flumm 2011


Vi är konstiga :D

Tänk vad tiden går..

Det var ju nyss nyår för 2010! Jag har knappt hunnit blinka så fort tiden har gått. Men nu står dörren för 2011 på glänt, med massa roliga äventyr!
Nu har alla åkt hem och jag sitter här hemma i min säng med lilla Vega. Har haft ett helt ok nyår, mina föräldrar lät mej inte sticka ut och de känns som att jag har blivit lite för gammal för att stta hemma med dom bara.. :P
Just nu känns det som att 2011 kommer bli ett hemskt år. Jag vet inte varför. Har bara en konstig magkänsla som inte stämmer riktigt. Men det fixar sej nog!
Jag hoppas att ni har en bättre magkänsla och att ni får
ETT RIKTIGT FARTFYLLT UNDERBART ÅR!
För de är alla ni verkligen värda!
så...
GOTT NYTT ÅR!♥


RSS 2.0