Igår dåja

Ja, igår så gjorde jag inte speciellt mycket på förmiddagen, men sen så var det mycket och göra så jag hann inte blogga på kvällen. Men jag red dressyr på plutte och hon gick jättebra :D Jag gör mycket tagen bakdel på volten och öppna och sluta på rakt spår. För då blir hon mycket mjukare sen när jag rider rakt fram, och så får hon bakdelen under sig.
Försöker ladda över bilder från förr förra hoppträningen till datorn, men det vill inte alls. Ska försöka fixa det.
Qaiza och hennes "bästis" Titt ut :p
Kommer lite roliga inlägg nu tror jag :p
bye bye

Mathilda är i Skottland nu ju.

Ja, som rubriken lyder är ju Mathilda i Skottland och jag får försöka hålla bloggen vid liv till hon kommer hem igen, för då har hon säkert en massa saker o blogga om (y)
Men igår var jag och shoppade köpte:
Solglasögon - Glitter 89 kr
Linne - NYer 49 kr
"Topp" - Gina Tricot 59 kr
Ring - Ur & Penn 25 kr
Kommer bilder senare då jag inte orkar lägga upp nu :p
Drar till stallet ikväll någon gång med mamma som jobbar idag. Och btw har vi NOG döpt fölet nu Conquisitus blir det antagligen. Det betyder utvald på Latin och sen så börjar det på C.
e: Connaisseur
u: Choice
eu: Chapman
eue: Ceylon
Så det blir ju bra om det börjar på C.
Ajjah, sen senare


Tävlings och tränings planering

På söndag ska jag och mamma hoppa, sen så på onsdag är det hoppträning för Kristina, Ponnyderbyt på fredag - söndag. Veckan efter det så på onsdag blir det LA på Ribban, kanske LA + 5 beroende på hur det går i Dagstorp. Så det är ju ett hektiskt schema vi har framför oss de närmsta två veckorna. Sen en och en halv vecka efter det, dvs den 13 - 14 augusti är det i Frosta. Då ska jag ha kvalat till msv, kankse blir det LA på lördagen och msv på söndagen då eller något, men inget bestämt :p
jaja, jag ska fortsätta kolla på filmen nu, see ya

Gladiator

Hejsan,
nu så kollar jag på gladiator igen, hehe. Den går ju på TV så tänkte att den e ju så bra att jag kan kolla på den igen :p
Va hos plutte innan och mamma tog markarbetet, så jag red bara. Blev en barabacka skrittur i en halvtimme ungefär, eftersom att hon va så duktig igår.
Vi håller på att sära på fölet och Choice och det går jättebra. Klart att de blir lite oroliga, men ingen av dom har gjort mer än att gnägga. Inte sparkats, slängt sig i väggen eller något annat dumt :D
VI har lute svårt att hitta namn till honom, men alla namn vi funderar över har en betydelse, som stämmer in ganska bra på honom. Så om vi säljer honom och de frågar varför han heter just det, så ska vi kunna ge ett bra svar. Dessa har vi tänkt på:
Centurion - En stridsvagn, en stad i Sydafrika, en krigsroll från förr och det "svarta kortet" i AMEX.
Maximus (vet att det kanske inte är det finaste namnet, men ändå) - Det är ju han i Gladiator, han är oövervinnerlig. Det är vårt föl oxå :p
'
Har ni något bra namnförslag så får ni gärna hjälpa till, helst med en betydelse, men det är inte det avgörande ^^

såhär ser han ut :p

På en sekund


såhär söt kan hon va, men hon kan oxå se ut så:

hhahahahahhaha, gud vad jag skrattade när jag såg den xD

Henriksdals Ryttarförening 2

Hejsan svejsan,
tävlade i Henriksdal idag oxå, för det var tävlingar där denna helgen ocå. Och kan ni gissa hur bra det kändes ? Det går inte att beskriva känslan vi hade inne på banan, hon lyssnade på mig och gjorde allt jag sa, tvekade inte på något och va allmänt underbar. Så idag har vi fått vår första felfria LA och oxå vår första kvalrunda :D
Nästa helg är det Dagstorps ponnyderby fredag - söndag. Lilla rundan då såklart.

Min charmiga ponny <3

Underbar



Helt otrolig låt, och musikvideon ♥



Pics


Hopp


å klapp

Från när vi hoppade häromdagen. Underbara finafina ponny. Hon överhoppar sig inte alls längre. Helt awsome!



Maisen

Idag red jag med Emilia, först ut en liten runda och sen på banan. Maia var så otroligt fin, och jobbade på som bara den. Jag vill VERKLIGEN ut och träna nu. Jag vill ha nya utmaningar, jag vill lära mej nya saker och prova på massvis med övningar. Om typ en månad får vi lämna stallet. Då får ni akta er där ute ;)


Here we go again ♥


Bästavän

Jag saknar Chaplin. Jag saknar honom så ortoligt mycket. Jag saknar ALLT vi hade. Jag vill ha tillbaka honom. Jag vill inte att han ska flytta ifrån mej igen. Om jag fick önska mej en sak, av alla saker i hela världen. En enda sak, så skulle jag tagit tillbaka dej vännen. 

Ibland är mina tårar ostoppbara. Ibland är mitt leende bredare än huvet, när jag tänker tillbaka på minnen vi har tillsammans. När jag sitter i din box, och du lägger huvudet i min famn, är jag så lycklig. Jag blir en liten flicka igen, och de sprudlar i hela min kropp. Som när man var liten och skulle öppna den största julklappen.
Men klappen är inte längre min, och jag får inte lov att öppna den, jag får bara känna och skaka på den, men aldrig öppna den. För klappen tillhör någon annan nu..

Du var min allra bästa vän, och jag förstår inte hur man kan vända sej från sin bästa vän i hela världen. Men jag gjorde det, och nu får jag stå mitt kast. 
Jag sa att du var min vän, men jag vände min blick. Minnena kommer aldrig blekna bort. Vad du än gör, och vart du än går, kommer du föralltid finnas kvar i mitt hjärta


På din rygg är jag trygg, där är jag lyckligast i världen



Great

Har packat en del inför skottland nu. Det GÅR bara inte att längta mer än vad jag gör kan jag lova er. Imorgon är det först konfaläsning på morgonen och sen drar jag till sjöbo och sjunger på en välgörenhets insamling :D Asnajs.

Fick ett sms där det stog att min Ziperall var skickad. Hoppas så innerligt att den kommer imorgon. För jag vill verkligen ha med den till Skottland!!!

Puss

Hehehe...

Hejsan svejsan :D
Nu har det vatt dålig uppdatering från min sida igen, men om jag hade kunnat mobilblogga hade det vatt mycket enklare. Tyvärr så funkar det ju inte ? konstigt konstigt :s
Men så har jag precis kommit hem från stallet, Qaizas ena sko har typ flyttat sig till vänster, så det e helt wierdo och jag ska träna imorrn och tävla i övermorrn. Så vi får se om vi ringer till hovslagaren så hon får komma och fixa till den eller om jag använder den ändå. Hon är inte halt och visar inget täcken på att hon har ont, jag skrittade henne idag och hon visar inget, så :p
Ajjah. Ska snart till Danmark och gå på tivoli med familjen och våra kompisar som har kommit från norge :p
Kommer inte fatta vad dom säger D:
hahah, bilden är inte så bra, men man ser hennes fina frambensteknik på den och att hon hoppar med ryggen :p
jaja, blir kanske ett inlägg till när jag kommer hem, men tills dess så
pusshaj

nej

skrev ett långt inlägg, som va skitkonstigt, nog för att jag e trött, så jag tog bort de igen haha! Skriver ett imorgon,, för det är faktiskt en sak jag vill skriva om nu känner jag.  Nu får ni några glada gubbar istället sålänge!

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

så nu kan jag sova ;) Hahahah



Piss?

Skrev ett inlägg innan om massa saker. Också stäng sidan bara ner? :'( Pallar inte skriva om de så här kommer en sammanfattning xD

Red Maia med Emilia, gick bra. Maia är snabbare än Chaplin ;)

Nyss kollat på Prinsen och jag. Lite konstig, men gullig film.

Imorgon börjar konfan, efter de drar jag till Sjöbo och repar.

Ikväll kommer ett läsvärt inlägg. ska bara käka melon, städa undan smik, duscha och lite annat. 

Går inte att lägga in ngn bild. Pissdator. Om den inte hade varit skolans så hade jag slängt den i marken, hoppat på den spolat ner den i toaletten och gett den till nån sosse som kunde utföra och öva sina ninjakrafter mot sveriedemokraterna på den.




Teevla

Jag vill ut och tävla NU! Hoppade igår och Maia är såå fräch och hoppar dunderbra just nu. Känns helt awsome. Så nu vill jag verkligen komma igång igen! 
Åker antagligen till Skyrup och hoppar en Pay and Jump den 7e augusti! Hoppas de. 

Asså fattar ni så sjukt. Skolan börjar snat igen. I prinsip hela sommaren har de vatt pisseväder och det känns knappt som att sommarn ens har börjat... och på fredag åker jag till Skottland. HERRE GUD vad jag längtar. Och gud var ju ett passande ord eftersom att jag ska dit med konfan. haha. KUL SOM FAN ska de bli och jag kan inte sluta tänka på det. MATHILDA VI SKA HA DÖKUL, right? 

Idag va de en göllig liten unge som va här och red lite på Maia. Typ andra gången hon red i sitt liv och hon va faktiskt duktig! Haha så nu har jag lite framtidsplaner för henne. Hon ska komma och rida Maia någon gång i veckan (jag ska lära henne rida) sen när jag blir 18 så ska hon ta över tävlandet på henne. Låter inte de bra? ;)

Jaja, nog med pladder. Jag loar att min uppdatering ska bli bättre fram tills fredag. För då kommer jag inte uppdatera på typ 10 dar. 

Så pusselipuss o kram


Hanna time

Nu är jag med hanna, som vanligt helt enkelt :p
Hahah, ser att ni börjar kommentera igen, det är superduper bra :D Fortsätt med det, för ju mer ni kommenterar desto mer inlägg gör vi:p
Jag och Hanna fotar massa och flummar runt. Haha. Kände att detta blev ett väldigt onödigt inlägg, men sånt e livet ;)
verkligeeen fin bild på oss :p

Henriksdals Ryttarförening

Igår så tävlade jag med fina älskiii <3
Det börjar med att allt klöddar, jag va efteranmäld men dom hade glömt sätta in mig i startlistan och massa sånt. Men efter några om och men så red jag fram. Hon var superfin. Hon var jättemjuk och helt underbar. Inne på banan var hon också jättefin. Femte hindret kom jag jättenära, men hon hoppade ändå. Jag var helt enkelt felfri till sista hindret, en kombination. första går bra, men sista, SISTA jäkla hindret petar vi -.- Hon nuddade det knappt, men det dumma hindret trillar ner ändå. Jag behövde verkligen den där nollan. Menmen, ska nog dit på torsdag igen och starta en LA till då. Ska någon av er dit ? :))
bild på söte från hagen :')


Men jag vill!

Blev ingen Sjöbo Marknad idag då, för Alice pallade inte.. Tråkmåns. MEN JAG VILL DIT. Det finns ingen liten snäll mupp där ute som kan hänka? Pallar inte sitta hemma och glo bara. Nu ska jag fan ringa henne och tvinga hit henne. Moahahah. 
Puss så länge

Tänd ett ljus

Igår va toppen! Vi sjöng, kolla film, käka pizza och massa kul! Verklgen aasnajs.  Detta kommer bli helt grymt. Känns lite knasigt att vi ska sjunga julsånger i juli bara, men de får vi ta ;)
Mathilda- ja man får följa med den 21! Vi måste va lediga lite från konfan bara.

Nu ska jag åka till Alice och chilla lite bara. Jättemysigt, Och imorgon drar vi till sjöbo marknad. Uppdaterar mer ikväll. Puss babes

Efter regn kommer solsken?

Sitter och drygar lite, och ska snart ta mej i kragen och cykla in till byn för att ta bussen till Sjöbo. Men regnet kallar inte direkt på mej... Äckelväder, men samtidigt vill jag in till Sjöbo, för jag ska repa med en kille för jag ska sjunga på en insamling den 21juli! Roligt värre.

Meen, vi får hoppas att regnet avtar snart så jag kan trampa iväg på min röda cykel.

Teheh, sexxiii


Hur? :(

Fick frågan hur jag gör rosetter, så jag ska sätta mej och visa, och fota så ska ni få se :D


Falsterbo shopping

Nu äntligen ska ni få veta vad jag handlade i falstebo! xD

Brun magplatta till den kommande hoppsadeln och fin spygrön piggborste!



Grymt sött pannband att ha till vardags.


Supergulligt grönt täcke som passade toppen på min prinsessa!


också mina efterlängtade Mountain Horse ridbyxor :D
+en likadan Canada tröja som Julija köpte fast svart!

Ohyeeah

Red Maiaa på banan, hon äger, min egna lilla pownie. Såå fin hon är. Och så söt så jag skulle kunna käka henne. Hon går extremt bra nu. Crazyy! Vi har karrens på stallet i 10dagar, pga att Chino har vatt sjuk.. Men sen ska vi ut och tävla som aldrig förr! 


BEBII!!

Red Hajen också, han var fin faktiskt. Inte LIKA hård som han va i vintras! GOOD WORK Emilia! :D

Nu ska jag borsta mina tänder och sen kolla film. Big daddy, love till den otroligt bra filmen! Imorgon bär det av till Hööks. Ett träns och ridbyxor ska inhandlas. Slänger in ett inlägg om de jag köpte i falsterbo sen. 

Love


Rosetter

Jag rider alltid Maia med fläta i pannluggen. Längst ner har hon alltid(oftast) en liten röd rosett.


Nu tyckte jag att det började bli lite tjöötigt med den RÖDA rosetten, så jag tog fram min pyssliga sida och gjorde några nya!
Jag tycker att den gröna till vänster blev bäst. Kommer passa super till mitt gröna schabrak. Den rosa vet jag inte vad jag ska ha till? har inget den passar till, men de blir säkert bra.. :D

Köpt på outleten

Cyklade till Hästsport Outleten i Flyinge i förrgår och handlade lite roligt. Blev så less på att jag inte hittade något schabrak i falsterbo så nu SKULLE jag köpa ett, så det gjorde jag ;)


Schabraken kostade 150kr/st! Ett kingsland för 150! Kan de bli bättre!? :D

Maia har varit lite torr, så detta passar perfekt nu ju, hoppas de funkar bara..


Ny kylgel, då den andra börjar ta slut.





Jobbigt

Jag gick och la mej 2 igår. 2 på dagen. Efter en av de jobbigaste nätter ever med 3 dryga killar som vägrade att sova och hoppade runt och lekte typ krig på mitt rum. Blev ju helt fel, vände på dygnet totalt. Vaknade sen 11 på kvällen och var pigg. Men lyckades somna om och sov till halv 9 idag. Så det blev ganska bra trots allt xD 

Dagen idag började med att jag fick springa ut och jaga hästapållar. Hajen och Zirco hade hoppat GENOM staketet. Great lixom. Men ja, nu ska jag blogga om mina inköp på falsterbo osv, sen rida och sen åka med pappa till halmstad. 
See u

Tagelarmband

Klickade runt lite och hittade en jätteintressant hemsida.
Man kan skicka in tagel från sin hästs svans och så gör hon fina armband av de. Då har man ju en bit av sin älskling med sig hela tiden. Det står verkligen högst upp på min lista för konfirmationspresenter nu! Fatta så fint ju!
Så unikt och fint!
Tail.se

Nämen tjena

Har vatt lite borta sista tiden, men duktiga Julija har ju hållt igång det så de är väl inga problem? 
Var ju i falsterbo i onsdags också tillsammans med J och jag köpte ett pannband och en piggborste bara. Mässan detta året var inte så bra som den brukar va tyckte jag.. Inte alls mycket rea och bra priser som det brukar. Jag har redan tagit ut allt jag köpt i stallet, men ska fota det på Maia imorgon så ni ska få se :D

Idag rad jag dressyr. Hon var galet fin, och jobbade på superbra. Gjorde en del galoppjobb och fokuserade på att hon skulle ha en rund och mjuk form och bli mjuk i handen, vilket hon blev i slutet och gick riktigt, riktigt bra! Superkul!
Finisen♥

At hannas place

Tjaoo,
nu e jag hemma hos Hanna och vi typ chillar och bara tar det lugnt (y)
Hennes bror har typ fest och vi vågar inte gå ner och hämta glass, för dom kanske typ våldtar oss ? HAHA, nä det skulle dom aldrig göra, men lite pinsamt i alla fall.
Imorrn blire ju Falsterbo igen, så då kommer det bli ännu sämre uppdatering. BTW har jag för mig att mathilda typ har datorförbud, så det är därför hon inte bloggar :p

cute bild på oss, heeelt seriösa som vanligt ;)
pusshaaaaaj

Trög

Känner mig lite trög och osocial, för jag har inte bloggat på hela dagen, men jag har varit i stallet och red plutte (kommer annat inlägg om ridpasset). Men en katt i stallet dog idag, r. i. p. Laban :(
Ajjah, jag fick skjuts hem och jag har varit hemma sen typ 12. Nu ska jag städa lite, sen ska vi åka tillbaka till stallet och ta in föliis :p
Efter det blir det hanna hela kvällen och imorrn äre Falsterbo igen, ska köpa ett grönt strass då :p
det här inlägget blev tråkigt och kort, menmen

fina plutte, vad skulle jag gjort utan dej ?

Qaiza 7/7 - 11

Jag red somsagt Qaiza idag då. Vi hoppade, och hon gick jättefint. Var väldigt het i början, men när vi hade hoppat lite så lugnade hon sig och hoppade upp riktigt bra. Först hoppade vi 5 studs och höjde till typ 80 cm eller något, inte så högt, men det tar mycket på henne, och hon måste jobba med ryggen (vilket hon inte tycker överdrivet mycket om..). Sen när jag hade hoppat det några gånger så Hoppade vi en fem och en halva ;) det är då ett travkryss med ett galoppsprång till en oxer. mellan 5 - 5,1 m mellan krysset och oxern för en D-ponny. Sen hoppade jag ett enstaka hinder oxå.


Idag då ja

Godmorgon, eller det är kanske för sent att säga nu ? Jajaa, godmorgon i alla fall.
Idag så är jag jättetrött och ska bara chilla, för ingen kan träffas :/
Men är jättetrött, så det är kanske lika bra :p
Till stallet bär det av vid tre kanske, cyklar ut och sen kommer väl mamma och hämtar mej där kan jag tänka mig. Hon fick vila igår eftersom att jag va i Falsterbo hela dagen.
söt nöt i hagen förra tisdagen (samma dag som fölet kom)
hon börjar bli lite rund, så jag har dragit ner på lusern hacken till henne. Normalt får hon två "nävar" en gång om dagen. Nu får hon istället en liten :p
Jag kan rekommendera Lusern hack till er som behöver bygga upp muskler på er häst, det är mycket protein och blir på så sätt stärkande. Hästar blir oxå piggare av det :p
Ajja, pusshaaaaaj

Bildbomb på fölis

DAG 1


'

'


ser ni att han e zebra randig ? :p
(y)
'
sötis
'

'
Nu gick det inte att ladda in fler bilder för det börja typ lagga, men ni får nöja er så länge :p

Bilderna på utrustningen


'
vet att det ser ut som ett dressyr schabrak, men det e typ allround. Likadant som Mathilda har i oranget :p
(yyy)
'

'

'
tröjan, den e jättemjuk :D
'
Alla bilder e tagna med mobilen, därför e det så dålig kvalité .. :/

kommerintepånågonrubrik

Tjenare,
då har man precis kommit hem från Falsterbo och åkte en liten sväng och pussade på min faorit på vägen oxå. Så M och Mia fick se fölis pölis oxå :D
Jag köpte:
❤ Mörkblått HV schabrak
❤ Limegrönt BR schabrak
❤ Limegrön matchande luva (lite liten, ska prova den bättre imorrn, annars så lämnar vi tillbaka den)
❤ Ljusblått Swarovski strass pannband (som matchar till mitt ljusblå HV schabrak från globen, do ya remember ? ) :p
❤ Grå Canada hoodie
'
Jag ska dit med mamma på lördag oxå, och då ska jag nog köpa ett limegrönt strass pannband oxå :)
Bilder kommer sen om det funkar, stör mej på blogg.se -.-'
ajjah, seees


FALSTERBO HORSE SHOW

Nu om några minuter så drar man till falsterbo med Mathilda och Mia.
jag har ingen lista på vad jag ska köpa, så vi får se vad det blir haha, säkert massa onödiga prylar som jag och M är så jäkligt bra på att köpa xD
ja, nu kan jag inte skriva mer, för mamma tjatar, om det går så blir det kanske mobil-blogg sen, men vi får se
'
pusss

FALSTERBO

Idag var jag på Falsterbo horse show. I'm love in it. Va där med Mandi, Bebbi och Monky. Cpkul vare.

Jag köpte:
♥ Brun magplatta
♥ Vita mountainhorse ridbyxor
♥ Vita Catago framskydd
♥ Grönt fleecetäcke med prinsesskronor på till min prinsessa (a)


Kan ju inte ladda upp bilder nu -.- men ni vet nog iprinsip hur allt detta ser ut?
På onsdag ska jag dit igen, fast denna gången me Julija, hennes mamma och min mamma. Har typ 1000 saker till jag ska handla ;)


Maia

Kom precis in efter en givande liten runda med Maia. Kom hem precis när himlen öppnade sig..
Red först henne som vanligt, hon var ganska framåt. Jag hoppade några stockar och busade lite med henne. Sen red jag längs en grusväg, ökade och minskade och gjorde sjänkelvikningar, avsaktningar mm. Och hon gick verkligen jättebra!
När jag kom hem med henne så linnementade jag hennes ben och masserade hennes rygg med arnika. Pussade henne lite extra mycket, för att hon är bästast :D

Wtf är det för fel på bilduppladningen? :S ni får en gammal bild då..


Gör ja ngt med tungan eller? :P

Duktig Qaiza på Pay ´n Jump

Igår så va vi i Skyrup på pay ´n jump igen. Vet inte om jag skrev det, men sst så fick jag ett stopp i båda 110. Men efter det så känns det som att något har lossnat, för på träningen sen så gick hon så jäkla bra :D så vi åkte till skyrup igår och vi va helt själva och betalade bara för att vi använde banan. Men vi hade ett ner i 1 m och sen så nollade vi två 110 :D hon var jäääättteeeeddduuukkktttiiig och vi hoppade vattengrav och allt. Så idag så ska jag bara skritta henne.
blir nog en gång till på söndag oxå :))

måndagdenfjärdejulitvåtusenelva

idag så vaknade jag jättetidigt för att bygg gubbarna störde, så då gick jag upp och kollade lite på TV och satt vid datorn. Sen vid tio så gick jag och min bror upp till tennisbanorna och spelade i typ en timme, och nu sitter jag här och tycker att jag e så duktig att jag motionerade :p
sen ska man cykla till stallet och skritta ponnyplutten för hon va så duktig igår :D skriver mer om det i ett annat inlägg

FÖLIS :D

hejhejhejhej,
i tisdags hände det som vi i min familj har gått och väntat på i elva månader, vårt fina älskade föl kom :'D
Jag satt hemma när pappa ringde, klockan elva på dagen typ. och han utbrister "JULIJA, hon fölar nu! så jag kör dej till stallet när jag kommer hem, hejdå" där satt jag helt överraskad xD
men sen så åker vi somsagt till stallet och när jag kommer dit är mamma redan där. Hon åkte direkt från jobbet. Där i boxen låg ett jättegulligt svart (!) hingstföl med bläs och två vita bakben.
går inte att ladda upp bild ? D:
bildbomb kommer när det funkar :D

RSS 2.0